Update
Door: Céline
Blijf op de hoogte en volg Céline
15 December 2010 | Brazilië, Capim Grosso
Ik ben naar de lokale feira geweest maandag. Dit was een grote markt in smalle straten. Daar hebben Aija en ik de week inkopen gedaan wat betreft de nodige vitamientjes. Dit resulteerde in een zere arm van alle snijdende plastic zakken vol fruit en groente. De shopper bag zou best een uitvinding kunnen zijn in deze omgeving….wie wil investeren in een shopper shop te Capim Grosso? Ik run de boel wel ff!
Ik leer al aardig wat Portugees ´verstaan´want met het antwoord ´Celine´ en ´Holanda´op de eerste vragen die mensen hier stellen zit ik al 95% goed!
Toen we terugkwamen troffen we Rosa-Angela, de eerste vrouw die ik leerde kennen in het dorp omdat ze ons kwam ophalen bij aankomst ( met de bus). Zij wilde me wel helpen met kleding halen op de markt voor een goede prijs. Dus daar gingen we weer…
Ik had vrij snel door dat ze het leuk vond als ik alles even aan probeerde. Tot ik haar duidelijk maakte dat ik alleen de basis dingen nodig had en niet alle mooie feestjurken/topjes die je kon vinden. Ze was heel behulpzaam. En een goede marktgezel. Mocht je de indruk hebben dat je niet snel genoeg geholpen wordt bij welke winkel/kraam dan ook; Rosa-Angela is je vrouw!Ze wacht niet langer dan 3 seconden om haar dringende vraag naar de marktlui uit te schreeuwen. Daarbij totaal ongevoelig voor eventuele andere gesprekken die deze persoon staat te voeren. Heerlijk doortastend!
Na vele malen proberen heb ik ook eindelijk Air France bereikt die me wist te vertellen dat mijn tas gevonden is!In Sao Paulo uiteraard. Gelukkig hebben ze geen mailadres gegeven maar een nummer waar ik een brief naar moet faxen waarin ik verzoek mijn koffer op te sturen. Laten we het niet te makkelijk maken anders zou het leven geen uitdaging zijn.
Mijn eerste snack van de snackweek is een Beiju geweest ( of eigenlijk twee). Dit is een pannenkoekje gemaakt van maniok ( meel van de cassava wortel). Je kunt een hartige versie en een zoete eten. Dat heb ik dan ook gedaan natuurlijk. Die met doce leite en cocos was net zo goed als die met worst en kaas. Ook het drankje is nu al mijn favorietje te noemen: Caju. Dit is een sap gemaakt van de vrucht van de cashew (noot).
Dinsdag heb ik voor het eerst Portugese les gehad van Olga. Een leuke meid die level 4 (hoogste)van de Engelse lessen bij AEC-TEA volgt. Ook geeft ze de kleine kinderen hier Engelse les. Zelf wil ze graag haar Engels bijspijkeren en dus gaan we voor de 50/50 aanpak. Twee keer per week zal ik les van haar krijgen en zij van mij. Samen met haar ben ik ook gaan faxen naar Air France. Cross my fingers dat ze mijn verzoek inwilligen en ik binnen 2 weken mijn geliefde tas terugzie ( zonder naar Salvador te hoeven reizen).
´S Avonds zou er een groots evangelistisch optreden plaats vinden op Praça da Prefeitura ( aka stadhuisplein) de bekende Aline Barros zou hier haar nummers ten gehore gaan brengen. Maar ik denk dat God toch niet helemaal weg van haar is, of tenminste, niet van haar fans. Het regende wederom pijpestelen!
Je moest wel gek zijn om daar naar te gaan staan kijken; we wisten niet hoe snel we erheen moesten rennen! Nee, dat is niet echt waar, toen het echt heel hard regende hebben we eerst moed ingedronken middels caipirinha´s. En ook heb ik Aija en Jon een waardevol item uit mijn prachtige cultuur laten nuttigen: pepernoten! Ze konden het beiden erg goed uitspreken moet ik zeggen. Aija is al verslaafd omdat het haar doet denken aan Finse lekkernijen. Wel een beetje jammer voor d´r aangezien het zo tijdelijk verkrijgbaar is.Goed voor mij, kan ik de straatwaarde lekker opkrikken ;)
Hierna zijn we toch even gaan kijken of we keihard bekeerd konden worden door het Engelengezang van mv. Barro. Het was best druk en iedereen was echt mooi opgedoft. Behalve ik. Ik voelde me totaal niet een toerist in mijn trui, jurk van Aija en slippers. Het duurde ons iets te lang dus toen het soundchecken begon zijn we toch maar teruggegaan.
De snack van deze avond was popcorn:erg vernieuwend en Brazilliaans.
Vandaag ben ik naar een centrum geweest voor geestelijk gehandicapten en the mentally ill. Hier heb ik een Capoeira les meegedaan. Ja, ja ik mocht direct aansluiten; ze lazen het gewoon van me af! Na de les vroeg één van de ´leden´of ik dansles zou komen geven->dus Janneke ik zie een goede mogelijkheid voor het verspreiden van de Explosia move, in het centrum in Polen was het succesvol dus...
Verder heb ik voor het eerst Engelse tests afgenomen bij een aantal studenten ( die hem opnieuw moesten doen)en heb ik er meteen 2 laten zakken!
Jullie kennen mij: als ik de power krijg gebruik ik h´m ook!
Nu ff snacken people!
Beijo
15 December 2010 - 22:53
Amber:
Klinkt allemaal erg cool Célino!! Je doet het goed...blijf zo doorgaan met schrijven, want het is erg leuk om te lezen!! en ook wat foto´s van jezelf erbij blijven doen hoor, want dan kan ik je gezellige hoofd ook nog zien!! liefsjes -
16 December 2010 - 08:10
Daisy D:
Inderdaad een korte update :p Heel leuk om te lezen allemaal! Ben blij dat je al zoveel aan het doen bent. En al dat lekkers..geniet ervan.
Dikke kus -
16 December 2010 - 08:41
Abel:
Zoooo gaaf! Goed bezig jij. Veel plezier en succes met je tas...
x -
16 December 2010 - 08:45
Naomi:
Wat een mooi verhaal weer Ce! En die Beiju klinkt ook heerlijk! Ik zeg: leer het recept en neem dat erfgoed mee naar Nederland!
Ben blij dat je het naar je zin hebt en blijf nieuwe dingen ontdekken!
Kijk al uit naar je volgende verhaal.
Kus -
16 December 2010 - 08:58
Marieke:
Schrijftalentje!! Ik zeg maak een reisboek en wordt heel rijk :)
Super toffe verhalen.. heel veel plezier dikke kus -
16 December 2010 - 10:49
Mirjam:
He schat,
Ik ben blij dat je het naar je zin hebt! Ik ben zeer benieuwd naar je verdere avonturen.............Heb je al een Braziliaans telefoonnummer?
x -
17 December 2010 - 15:16
Quirien:
Haha, kan je prins niet helemaal goed zien. Dus beoordelen of het een lekkerding is, kan ik niet...
xxx Quir -
18 December 2010 - 22:33
Janine:
Aaaaah, hier die hete Braziliaan! Don't be fooled by the ezel en de wagen ey!
Je weet wat ze zeggen over mannen met ezels toch?
Lieve Célini,... witte paard, ezel,.. potato, tomato,.... ik zie liefde! -
19 December 2010 - 13:59
Sheila:
ahhaha
ik moet steeds lachen om je verslagen :)
wel echt balen dat je alles zelf moet regelen voor je koffer.
ik ben me koffer 2x kwijt geraakt en toen kwamen ze hem gewoon thuis brengen.